Elk jaar organiseert crematorium Uitzicht in de periode voor 1 november ‘de Herinnering’. Ook dit jaar vinden we dit moment meer dan ooit belangrijk. We nemen u graag mee in de herinnering aan de overledenen van de voorbije tijd.

Omdat Uitzicht openstaat voor elke levensvisie, kunt u kiezen tussen drie herinneringsmomenten:

  • Op dinsdag 17 oktober 2023 is er om 19u00 een vrijzinnig-humanistische herdenking, met en door het Huis van de Mens Kortrijk.
  • Op donderdag 19 oktober 2023 richt het Uitzicht-team om 19u00 een open herinneringsmoment in. Met woord, beeld en live muziek staan we even stil bij leven en afscheid nemen.
    Hiervoor doen we graag een warme oproep om ons een persoonlijk element te bezorgen. Misschien kent u een gedicht dat ook aan andere aanwezigen troost kan bieden, of een songtekst, een beeld, of eventueel een mooie gedachte. Laat het ons gerust weten via deherinnering@uitzicht.be. Wij streven er naar om uw inbreng een passende plaats te geven tijdens de herdenking.
  • Op woensdag 25 oktober 2023 vindt er om 19u00 een herdenking van de overledenen plaats door de christelijke kerken, met gebedsvoorgangers van de Rooms-Katholieke Kerk en de Protestantse Kerk van Kortrijk.
    Alle herinneringsdiensten gaan door in de aula van crematorium Uitzicht, Ambassadeur Baertlaan 5 te Kortrijk.

Inschrijven
Om organisatorische redenen vragen we u om vooraf in te schrijven. We vernemen ook graag het aantal personen dat zal deelnemen aan de Herinnering, en welke dierbare overledene(n) u in het bijzonder wil herinneren.
Dit kan per mail naar deherinnering@uitzicht.be of telefonisch op 056/28.29.30.